- 800g kefiru
- 2 szklanki mąki
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 3 łyżki cukru
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 3-4 twarde, średniej wielkości jabłka
- cukier puder
Dodajemy obrane, pokrojone w kostkę jabłka.
Smażymy na patelni z dobrze rozgrzanym olejem.
Gotowe i lekko przestygnięte placuszki posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego. :-)
*Zobacz przepis na OWSIANO-ŻYTNIE PLACKI Z JABŁKAMI
Pyszne muszą być!
OdpowiedzUsuńDelikatne, słodkie, lekko jabłkowe... Uwielbiam je, i mogłabym jeść codziennie!
OdpowiedzUsuńproste i takie pyszne , mniam *.*
OdpowiedzUsuńświetnie się prezentują
OdpowiedzUsuń