20 września 2013

Pudding czekoladowo-orzechowy

     Składniki: 
  • 50g. margaryny
  • 75g. brązowego cukru
  • 40g. mąki
  • 350ml. mleka
  • 50g. posiekanych orzechów ( ja użyłam włoskich)
  • 2 łyżki gorzkiego kakao 
  • 2 jajka
  • masło do wysmarowania naczynek żaroodpornych

Margarynę ucieramy z brązowym cukrem do czasu aż uzyskamy gładką i puszystą masę, a następnie dodajemy roztrzepane jajka. Wszystko przez chwilę mieszamy przy pomocy rózgi i stopniowo dodajemy mleko oraz posiekane orzechy (cały czas mieszając). Mąkę i kakao przesiewamy i dodajemy do mleczno-orzechowej masy. Dokładnie mieszamy i przelewamy do wysmarowanych masłem naczynek żaroodpornych. Pieczemy w temp. 180°C przez ok. 30min.    

Smacznego! :-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz