Składniki ( 3 lub 4 porcje ) :
- 450g. mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
- 1 lub 2 duże ząbki czosnku ( w zależności jak bardzo pikantny i czosnkowy sos lubisz :- ) )
- makaron spaghetti
- 400g. śmietany 18%
- sól
- pieprz
- szczypta chilli (opcjonalnie)
Szpinak rozmrażamy i wkładamy do garnka. W osobnym garnku gotujemy makaron. Do szpinaku dodajemy czosnek, śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem (dla zaostrzenia smaku możesz dodać też odrobinę chilli i sera pleśniowego).
Zawartość garnka dokładnie mieszamy i czekamy aż nasz sos się zagotuje.
Gotowy makaron polewamy szpinakiem i dekorujemy startym parmezanem.
Smacznego! :-)
Szpinak, czosnek, makaron - wiecej mi nie trzeba do szczescia :)
OdpowiedzUsuńkocham szpinak!
OdpowiedzUsuńJedne z moich ulubionych makaronów, uwielbiam szpinak :D
OdpowiedzUsuńPyszności. Uwielbiam ten makaron, smakuje obłędnie. :)
OdpowiedzUsuńAle mam teraz smaka na ten makaron! Super dobrane składniki :)
OdpowiedzUsuńPochwała prostoty i to jaka pyszna;)
OdpowiedzUsuń