24 lutego 2013

Szybko, łatwo i pysznie : Kruche babeczki z budyniem

Składniki:
  • 350g. mąki pszennej 
  • 150g. cukru pudru
  • 200g. masła
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • budyń waniliowy
 Mąkę łączymy z cukrem, masłem, śmietaną oraz żółtkami. Ugniatamy do czasu aż ciasto będzie jednolite.
Gotowe ciasto wkładamy do zamrażarki na kilka minut.

W przypadku blaszanych foremek smarujemy je  masłem, a następnie spód i brzegi wykładamy ciastem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-20min.

Budyń gotujemy wg. zaleceń producenta.
Zarówno babeczki jak i budyń odstawiamy do ostygnięcia.


Babeczki wypełniamy budyniem i dekorujemy wedle upodobania (np. owocami) 

Smacznego! :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz