- 125g. rukoli
- ok. 150g. pomidorków koktajlowych
- ok. 10 czarnych oliwek
- ok. 100g. sera typu feta
- mała czerwona cebula (ok.20g)
- garść uprażonych pestek dyni
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 średniej wielkości ząbki czosnku
Pomidory koktajlowe kroimy w ćwiartki, oliwki w średniej grubości plastry, a fetę w nieduże kostki. Na koniec posypujemy cebulą pokrojoną w piórka oraz uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Oliwę z octem wlewamy do naczynka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i energicznie mieszamy. Wlewamy do sałatki.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Polecam podanie do sałatki ciepłe, czosnkowe bułeczki... :)
Prosto i smacznie;)
OdpowiedzUsuń