6 sierpnia 2012

Spaghetti z sosem szpinakowym


Składniki ( 3 lub 4 porcje ) :
  • 450g. mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
  • 1 lub 2 duże ząbki czosnku ( w zależności jak bardzo pikantny i czosnkowy sos lubisz :- ) )
  • makaron spaghetti
  • 400g. śmietany 18%
  • sól
  • pieprz 
  • szczypta chilli (opcjonalnie)

 Szpinak rozmrażamy i wkładamy do garnka. W osobnym garnku gotujemy makaron. Do szpinaku dodajemy czosnek, śmietanę,  doprawiamy solą i pieprzem (dla zaostrzenia smaku możesz dodać też odrobinę chilli i sera pleśniowego).
Zawartość garnka dokładnie mieszamy i czekamy aż nasz sos się zagotuje.
Gotowy makaron polewamy szpinakiem i dekorujemy startym parmezanem.

Smacznego! :-)

6 komentarzy:

  1. Szpinak, czosnek, makaron - wiecej mi nie trzeba do szczescia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jedne z moich ulubionych makaronów, uwielbiam szpinak :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności. Uwielbiam ten makaron, smakuje obłędnie. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale mam teraz smaka na ten makaron! Super dobrane składniki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pochwała prostoty i to jaka pyszna;)

    OdpowiedzUsuń