Frytki mają słodki posmak, a dodatek ziół i oliwy z oliwek sprawia,że są one niezwykle aromatyczne.
Świetnie sprawdzą się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale będzie to pyszna przekąska dla osób dbających o linię.
Koniecznie musicie ich spróbować! :)
Składniki (2-3 porcje):
1 średniej wielkości seler
3-4 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy:
3-4 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy:
-zioła prowansalskie,
-tymianek,
-sól ziołowa
-tymianek,
-sól ziołowa
Seler obieramy i kroimy w cienkie słupki, polewamy oliwą oraz posypujemy przyprawami (ilość wedle upodobań).
Wszystko dokładnie mieszamy ręką i układamy* na specjalnej blaszce do frytek lub na kratce wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wkładamy do piekarnika, ustawiamy go na 180-200*C (termoobieg) i pieczemy do czasu aż frytki się zarumienią.
* Pamiętaj aby frytki nie leżały ścisło ani jedne na drugich ponieważ nie zarumienią się i mogą być wilgotne.
Smacznego!
zajebiste
OdpowiedzUsuńZgadzam się z opinią :)
Usuń